• Szívünk darabja
  „Vajon az esztergomi érseknek hogyan készülhetett a bor?
  Ezt szeretnénk megmutatni ma”
  A település első okleveles említése 1075-ből is a szőlőről szól. A garamszentbenedeki apátságnak I. Géza adományozott 7 szőlőt és 5 vincellért 2 eke föld mellett. A Pilis lábánál hosszan elnyúló településünk értékes történelmi múltú. Borainkkal szeretnénk a falu jó hírét öregbíteni.
 • Szíved lecsendesül
  „Vajon hány kapa kophatott itt el?”
  Tavasszal sejtelmes köd, nyáron kisugárzó meleg a pilisi sziklák oldalában. Gazdag termőhely 340 méter magasságban. A szőlő gyökerei mélyből építik fel a gyümölcs ízét és zamatát.
  „Vajon hány kapa kophatott itt el?” – fut át fejünkben.
  Egy pad, egy asztal. Megpihenni. Szemünk előtt a templom tornya. Csend. Kilátás. Nyugalom.
 • Szívvel-lélekkel
  „Együtt élünk a szőlővel.”
  Fehér fajták, 30 éves ültetvények. A szőlészet nem sablonos tevékenység. A szőlő állandó kihívások elé állít. Gondos gazdaként gyalogolunk a sorok között, megismerjük az ültetvényt. Kézi munkánkkal megadjuk a szőlő erőnlétét, arányát, mely a betegség megelőzésben is fontos szerepet kap. Útkeresők is vagyunk: meg szeretnénk mutatni legjobb tudásunk szerint a m

  ű

  veléssel és a feldolgozással a termőhely komplexitását..
Szivek György és Szivek Péter
„Bor, táj, élmény, szív..."

Fiatal dinamizmus, hagyományos értékek. Célunk borainkon keresztül bemutatni a termőhely összetettségét, gazdagságát. Kis családi borászat a miénk. Több generáció óta foglalkozunk szőlőműveléssel, borászattal. Édesapánk tudása, tapasztalata él bennünk. Mindig kikérjük véleményét. Lehet, hogy túl lágyszívű velünk?

Szíves örömest!
„Ami a borászatban nehéz, hogy egy évben csak egy esélyed van!”

1867-ből származó nyomógerendás présünk ma is működik, ez pincénk igazi különlegessége. Belépve látod, pincénk él: a pince jóleső hűvöse, az izzadó mészkő és a selymes penész mind itt vannak.

Szívet melenget
„Műalkotás, kompozíció.”

Olyan, mint a gyermek: sokszor nem fogad szót, de Te neveled, terelgeted, mivel a Tiéd. Ám az lesz, ami lenni akar!
A borász is így van ezzel: a saját ízlése felé terelgeti a bort, de a bor önálló, saját világát fogja élni!
Milyen a mi borunk?
Egyes fajták lendületesek, játékosak, családi és baráti beszélgetések kiváló társai. Más fajták karakteres, összetett íz-világúak, nagyobb beszélgetések segítői.

Rizlingszilváni

A Barát. Nem bajnok, nem délceg, nem hős. Lágyan hívogató illata, kellemesen frissítő savai teszik oly szerethetővé, hogy a hétköznapok legjobb társává váljon.

Bővebben
Chardonnay

A világfajta érett ásványos illata melegséget áraszt, mely kísér tovább ízében is. Ajánljuk legjobb barátaiddal világmegváltáshoz, hisz borivás közben mindig előjön a filozófia.

Bővebben
Szürkebarát

A kedvenc. Érett gyümölcsös illat, ízében kis édesség párosul arányos savharmóniával, mely még izgalmasabbá teszi. Ajánljuk kedves barátokkal tűz körül.

Bővebben
Cabernet Sauvignon rosé

Friss szamóca és málnás illat, mely tovább kísér ízében élénk, frissítő savakkal.

Bővebben
Zöld Veltelíni

Ahogy termett. Mandulás-fűszeres illat, amely igazi talány. Hosszan lecsengő, harmonikus ízvilággal, mely jól tükrözi a termőhely komplexitását.

Bővebben
Cabernet Sauvignon

Fajtájának köszönhetően talán a legjobban érthető, szerethető vörösbor. Érett, aszalt, gyümölcsös illata, karakteres, hosszan lecsengő, férfias íze teszi a vörösbor kedvelők kedvencévé.

Bővebben
Szíves látás
„Itt mindig nyugalmat lelsz!”

Télen pattogó, ropogó tűz és a kiskályha izzó parazsa melegít a présházban, fejed felett füstölt kolbászok illatoznak.
Nyáron naplemente bográccsal a szőlőben, távol a város zaja.
Itt mindig leteszed a hétköznapok gondját.