2018. november 19., hétfő 09:09

A rézoroszlán és a három „t” tisztelete

Bár felmenőik századokon át szőlőt műveltek, csak pár éve kezdtek a gyümölccsel és borászattal foglalkozni. A kesztölci Szivek testvérpár palackjaiból csupán három éve tölthetünk, ám aki meglátogatja őket, fel sem tételezné, hogy a két fivér csupán néhány esztendeje alapította pincészetet. Tiszteletben tartják a tradíciókat, a terroirt, a természetet, és még ízletes házi kolbásszal is megkínálják a látogatót, ha kóstolóra érkezik kiegyezéskori pincéjükbe.

 

A Gourmet Riporter cikke

 

Főzés közben te is elgondolkodtál már azon, hogy milyen bor illik az ételhez? Vagy esetleg azon, hogy magát az ételt milyen borral ízesítsd? Új sorozatunkban, a Mindmegette Borklubban választ kapsz ezekre a kérdésekre. Szeptember bora a zöld veltelini. Szivek György és Szivek Péter a Szivek Pince borászai bőrös csirkemellet készítettek sült zöldségekkel, amit a Zévé Trilógia II. fehérborukkal ízesítettek.

 

2018. szeptember 27., csütörtök 10:55

A világhódító zöld veltelini

A kilencvenes évekig csak a borvilág igazán vájt fülű kisebbsége hallott a zöld velteliniről, ma pedig Londontól New Yorkig egyetlen magára valamit adó étterem borlapjáról sem hiányozhat.

 

A mindmegette.hu cikke

 

2018. augusztus 06., hétfő 16:42

Közéleti magazin

 

 

Háttér című műsor 2018. aug. 03. / 19:15

 

2018. augusztus 01., szerda 08:16

Szivek Pince – szívvel és lélekkel

                                                      cikke