• Szívünk darabja
  „Vajon az esztergomi érseknek hogyan készülhetett a bor?
  Ezt szeretnénk megmutatni ma”
  A település első okleveles említése 1075-ből is a szőlőről szól. A garamszentbenedeki apátságnak I. Géza adományozott 7 szőlőt és 5 vincellért 2 eke föld mellett. A Pilis lábánál hosszan elnyúló településünk értékes történelmi múltú. Borainkkal szeretnénk a falu jó hírét öregbíteni.
 • Szíved lecsendesül
  „Vajon hány kapa kophatott itt el?”
  Tavasszal sejtelmes köd, nyáron kisugárzó meleg a pilisi sziklák oldalában. Gazdag termőhely 340 méter magasságban. A szőlő gyökerei mélyből építik fel a gyümölcs ízét és zamatát.
  „Vajon hány kapa kophatott itt el?” – fut át fejünkben.
  Egy pad, egy asztal. Megpihenni. Szemünk előtt a templom tornya. Csend. Kilátás. Nyugalom.
 • Szívvel-lélekkel
  „Együtt élünk a szőlővel.”
  Fehér fajták, 30 éves ültetvények. A szőlészet nem sablonos tevékenység. A szőlő állandó kihívások elé állít. Gondos gazdaként gyalogolunk a sorok között, megismerjük az ültetvényt. Kézi munkánkkal megadjuk a szőlő erőnlétét, arányát, mely a betegség megelőzésben is fontos szerepet kap. Útkeresők is vagyunk: meg szeretnénk mutatni legjobb tudásunk szerint a m

  ű

  veléssel és a feldolgozással a termőhely komplexitását..
Szivek György és Szivek Gyula és Szivek Péter
„Bor, táj, élmény, szív..."

Fiatal dinamizmus, hagyományos értékek. Célunk borainkon keresztül bemutatni a termőhely összetettségét, gazdagságát. Kis családi borászat a miénk. Több generáció óta foglalkozunk szőlőműveléssel, borászattal. Édesapánk tudása, tapasztalata él bennünk. Mindig kikérjük véleményét. Lehet, hogy túl lágyszívű velünk?

Szíves örömest!
„Ami a borászatban nehéz, hogy egy évben csak egy esélyed van!”

1867-ből származó nyomógerendás présünk ma is működik, ez pincénk igazi különlegessége. Belépve látod, pincénk él: a pince jóleső hűvöse, az izzadó mészkő és a selymes penész mind itt vannak.

Szívet melenget
„Műalkotás, kompozíció.”

Olyan, mint a gyermek: sokszor nem fogad szót, de Te neveled, terelgeted, mivel a Tiéd. Ám az lesz, ami lenni akar!
A borász is így van ezzel: a saját ízlése felé terelgeti a bort, de a bor önálló, saját világát fogja élni!
Milyen a mi borunk?
Egyes fajták lendületesek, játékosak, családi és baráti beszélgetések kiváló társai. Más fajták karakteres, összetett íz-világúak, nagyobb beszélgetések segítői.

Merlot 2015

Fajtának köszönhetően talán a legjobban érthető, szerethető vörösbor.
Érett, aszalt meggyes illata párosul kellemes, arányos ízharmóniával, melyet a több mint egy éves fahordós érlelésnek köszönhet.
Illat, íz, lágy tannin, szép lecsengés, szerelem...

Bővebben
Pilis cuvée 2017

Együtt élünk- együtt érzünk
Pilis cuvée számunkra maga a harmónia, a hegy lelkének lefordítása, mely aranyló cseppekben válik ízlelhetővé.
Ezt jelenti nekünk a mindennapokban ez a kedves, könnyed illat, melyet komplex, gazdag ízvilág kísér.

Bővebben
Rizlingszilváni 2018

A barát. Nem bajnok, nem délceg, nem hős. Lágyan hívogató illata, kellemesen frissítő savai teszik oly szerethetővé, hogy a hétköznapok legjobb társává váljon.

Bővebben
Zweigelt Rozé 2018
Organic

Kedves gyümölcsaromákkal fogad. Ribizli, cseresznye, málna, könnyed test és játékos savak frissítenek. Ülj le vele a vízparton és élvezd a nyarat!

Bővebben
Cserszegi fűszeres 2017
Organic

A cserszegi fűszeres vidám társaság. Piknik egy tavaszi rét közepén. Az élénk savak és a virágos aromák töltik meg élettel ezt a bort."

Bővebben
Szürkebarát 2014

Szürkebarát. A kedvenc, érett gyümölcsös illat, ízében az őszibarack teltsége párosul arányos savakkal, ami még izgalmasabbá teszi. Kedves barátokkal, tűz körül

Bővebben
ZéVé Trilógia I. 2017

Az első rész. Könnyedén induló bevezető. Friss sárga húsú gyümölcsök és élénk savak, üde, letisztult ízvilág, lendületes kezdés."

Bővebben
ZéVé Trilógia II. 2017

A folytatás. Itt válik a történet izgalmassá. Barack és sárga húsú trópusi gyümölcsök, kerek szerkezet, a zöldveltelini megkapó arca a Pilis hegyről.

Bővebben
ZéVé Trilógia III. 2017

A befejezés. Amiben minden a helyére kerül. Gazdag, érett gyümölcsösség, különleges és koncentrált ízek, hordó kerekítette komoly szerkezet.

Bővebben
Chardonnay 2015

Vidám és gyümölcsös illatú. A korty krémes textúrával, mandarint, almát és citrusokat idéző ízekkel kényeztet, akár egy nyugodt, napsütötte délután.

Bővebben
Pinot Gris 2015

Szürkebarát. A kedvenc, érett gyümölcsös illat, ízében az őszibarack teltsége párosul arányos savakkal, ami még izgalmasabbá teszi. Kedves barátokkal, tűz körül

Bővebben
Szíves látás
„Itt mindig nyugalmat lelsz!”

Télen pattogó, ropogó tűz és a kiskályha izzó parazsa melegít a présházban, fejed felett füstölt kolbászok illatoznak.
Nyáron naplemente bográccsal a szőlőben, távol a város zaja.
Itt mindig leteszed a hétköznapok gondját.