A tizedik alkalommal megrendezett országos megmérettetésen idén is tehetséges, minőség iránt elkötelezett borászok mutatkozhattak be. A díjátadón a Kárpát-medencei fehér és vörösborok, világfajták fehér és vörös, valamint desszertborok kategóriákban több mint 140 bort minősítettek.
A benevezett nedűk az egyetem jubileumi évében a „250 éves Semmelweis Egyetem bora” megtisztelő címet nyerhették el. Ez azért is kiemelten fontos, hiszen az egyetem, a delegációja során a kategória legjobb borait juttatja majd el a világ többi részeibe.
Bár felmenőik századokon át szőlőt műveltek, csak pár éve kezdtek a gyümölccsel és borászattal foglalkozni. A kesztölci Szivek testvérpár palackjaiból csupán három éve tölthetünk, ám aki meglátogatja őket, fel sem tételezné, hogy a két fivér csupán néhány esztendeje alapította pincészetet. Tiszteletben tartják a tradíciókat, a terroirt, a természetet, és még ízletes házi kolbásszal is megkínálják a látogatót, ha kóstolóra érkezik kiegyezéskori pincéjükbe.
A Gourmet Riporter cikke