Főzés közben te is elgondolkodtál már azon, hogy milyen bor illik az ételhez? Vagy esetleg azon, hogy magát az ételt milyen borral ízesítsd? Új sorozatunkban, a Mindmegette Borklubban választ kapsz ezekre a kérdésekre. Szeptember bora a zöld veltelini. Szivek György és Szivek Péter a Szivek Pince borászai bőrös csirkemellet készítettek sült zöldségekkel, amit a Zévé Trilógia II. fehérborukkal ízesítettek.
Hozzávalók
- 1 db csirkemell (bőrös, filézett)
- só
- fehér bors
- kakukkfű
- 3-4 ek olaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor (Zévé Trilógia II.)
- 5 dkg vaj
- 2 db sárgarépa
- 1 db sütőtök (kisebb)
- 1 db padlizsán (kisebb)
- 1 db cukkini (kisebb)
- 1 fej lilahagyma
- 2 db paprika
- 4 db koktélparadicsom
Elkészítés
- A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a kakukkfűvel.
- Serpenyőben felforrósított olajban fehéredésig pirítjuk mindkét felét, hozzáadjuk a kézzel megroppantott fokhagymát és a fehérbort, majd néhány percig pároljuk. Ha a hús kellően megsült 2 vékony szelet vajat teszünk a serpenyőbe, hogy a szaftja besűrűsödjön.
- Amikor a hús elkészült, egy másik serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát és sütőtököt, pár percig pirítjuk, majd beletesszük az apróra vágott padlizsánt, cukkinit és lilahagymát. Sózzuk, borsozzuk, néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát és a félbevágott koktélparadicsomot, végül készre pároljuk.
You must be logged in to post a comment.