Kategória: Egyéb, Dátum: 2023 október 8

Ha borkóstolóra jelentkezik be valaki, akkor gyakran kérdeztek minket, hogy tudunk-e szállást ajánlani. Ilyenkor elsőként a Messzelátó Vendégház jut eszünkbe, ami fantasztikus kilátásával sok visszatérő vendéget hoz Kesztölcnek. A tulajdonost, Vörösváczki Mártát kértük meg, hogy meséljen nekünk a házról, magukról, arról, mi hozta őket Kesztölcre.

Mindketten vidéken, az ország távolabbi részein nőttünk fel, azonban néhány év fővárosi kitérő után a férjemmel Piliscsévre költöztünk, megfogott bennünket a táj szépsége. Szomszéd település révén gyakran jártunk Kesztölcre kirándulni és mivel már ekkor álmodoztunk egy saját vendégház létrehozásáról, szembetűnő volt, hogy kevés a szálláshely. Évekkel később, amikor megfelelő ingatlant kerestünk szállásadáshoz, újból Kesztölc felé húzott a szívünk. Fantasztikusak a település adottságai, a pilisi túraútvonalak behálózzák a környéket, illetve Klastrompuszta önmagában értékes úticél. Eldugott, hangulatos település, amire minden vendégünk rácsodálkozik.

Messzelátó vendégház Kesztölcön. A ház kívülről.

A mostani vendégház korábban családi nyaraló volt, talán emiatt is tökéletes adottságai voltak, hogy némi átalakítás és megfelelő berendezés után hangulatos szálláshely legyen belőle. 

Természetesen elsőre a kilátás fogott meg minket, úgy gondoltuk, hogy a panoráma mások számára is csábító lesz. A természet közelségét hangsúlyozza, hogy rönkházról van szó, egyszerűen jó érzés ilyen falak között lenni, nyugalmat áraszt, barátságos hangulatot teremt. Célunk volt, hogy a hozzánk látogatók tökéletes nyugalomban pihenhessenek.

Fantasztikus panoráma a jacuzziból.A kikapcsolódás, pihenés kedvéért folyamatosan fejlesztjük a kisebb wellness részleget, szezonálisan használható medencével, épített jacuzzival, panorámaüveges finn- és infraszaunával. A szabadtéri nyári konyhánk sok igényt kielégít, minden megtalálható itt, ha valaki bográcsozni, grillezni szeretne és van egy komoly kemencénk is, amiben finom pizzák, lepények készülhetnek. 

Kesztölcön megkerülhetetlen a bor, a településen több pincesor is található, a vendégház is egy egykori pincesoron található. Tartozik hozzánk egy kis szőlő, amit legjobb tudásunk szerint igyekszünk gondozni, majd ősszel bort készítünk belőle, saját magunknak és a nálunk megszállóknak.

Hálószoba a rönkházban.

A vendégeinknek foglalás után ki szoktuk ajánlani a híres Szivek-féle dűlőtúrával egybekötött borkóstolót, szerintünk ez ugyanúgy része Kesztölcnek, mint a Kétágú-hegy vagy a Kesztölci Köztársaság legendája.

A visszajelzésekből tudjuk, hogy a ház és a környezet gyakran rabul ejti a hozzánk érkezőket és örömmel üldögélnek a diófa alatti teraszon egy pohár borral. Szerencsére gyakran előfordul, hogy olyan jól érzik nálunk magukat, hogy újra visszatérnek és barátaiknak is ajánlanak minket.