Kategória: Egyéb, Dátum: 2016 május 30

Szombat délután 1400 turista kapott fröccsöt, szörpöt és pogácsát a Kesztölci Borklub támogatásával. A Kinizsi 100 gyaloglói Dorog felé folytatták útjukat, áthaladnak a Getén, éjjel átvágnak a Gerecsén, és vasárnap hajnalban érik el céljukat.

A csurgói buszmegállónál kialakított frissítési ponton a Szivek Pince, az Erika Cukrászda és a Pilisi Levendula felajánlásaiból ingyen kaphattak a turisták. Az Önkormányzat vizet és helyet biztosított a rendezvényhez.

Rozé és fehér fröccsöt, levendulaszörpöt, az ínyenceknek levendulás rozéfröccsöt kínáltak a borklubosok. Kilométerekkel korábban már hirdették az okospogácsát, ez rozmaringos, és levendulás ízesítésű káposztás pogácsa volt. Több, mint 50 liter bor, 12 liter levendulaszirup, 10 ballon szóda és 13 kg pogácsa fogyott.

A Kinizsi 100 Budapesttől majdnem Tatabányáig tartó útvonalán Kesztölc a 35. kilométernél van. Az elsők már reggel 10 előtt megérkeztek hozzánk, de a többség dél és négy óra között haladt át.

A frissítési ponton kesztölci népviseletbe öltözött fiatalok és a Kesztölci Borklub tagjai szolgálták ki a túrázókat. Sokan fényképezkedtek velük, és megosztották képeiket a Facebookon.