Kategória: Egyéb, Dátum: 2016 december 26

„Elsőre talán nehéz elhinni, hogy ilyen jó borok is kaphatóak Budapesten ilyen jó áron – pedig ez az igazság.”

A szeretlekmagyarorszag.hu cikk részlete

Ha valaki Budapest vonzáskörzetében kiemelkedő minőségű bort szeretne vásárolni, számtalan kisebb-nagyobb borkereskedés közül válogathat. De ha az a kérdés, hogy hol találja a legjobb borokat a legolcsóbban, már jelentősen szűkül a kör.

A Pincekulcs Borkereskedés viszonylag új szereplő a borpiacon, ennek ellenére a szakmában már jól cseng a neve. Ezt annak köszönheti, hogy olyan, a nagyközönség számára kevésbé ismert pincészetek termékeit forgalmazza, amelyek még „nem futottak be”, ám a boraik a legkiválóbb minőségű hazai borbrandek színvonalával vetekszenek.

A Pincekulcs filozófiáját egy olyan galériához hasonlíthatjuk, amelynek munkatársai csalhatatlan szakértelemmel találják meg azokat a fiatal, ám zseniális festőket, akiknek képei még nincsenek „túlhájpolva”, mert még nem olyan ismertek és népszerűek, azonban tehetségük, zsenialitásuk és képeik értéke csak a legnagyobb klasszikus mesterekéhez mérhető. Így tehát, ha valaki igazán jó bort szeretne vásárolni, amelyik eléri a legjobban csengő hazai pincészetek borainak minőségét, de az ezeknél megszokottnál sokkal jobb áron, akkor a Pincekulcsban megtalálja a számítását.

A Pinceklucs üzleteiben közel 20 pincészet – például a Szatmári (Szigliget), a Tarjányi (Eger), Hollósy Zsombor (Tagyon), vagy a Chateau Cloche (Szerencs) – több mint 100 bora közül válogathattok. Mi most egy-egy különlegesebb fehéret, rosét és vöröset mutatunk be nektek, de ne tévesszen meg benneteket, hogy éppen ezt a hármat emeltük ki. Aki a hagyományos ízvilágú borokat kedveli, az is talál kedvére valót a kínálatban. És most jöjjön a három bor!

Szivek Zévé Trilógia 2015 I., II., III.

img_0281k

A kesztölci Szivek Pince egy tőrőlmetszett családi pincészet, amit két testvér és az édesapjuk együtt működtetnek. A nálunk kevésbé elterjedt zöldveltelini szőlőfajtába annyira beleszerettek, hogy rögtön háromfélét készítettek belőle a 2015-ös évjáratból.

„Már a szüret előtt markáns különbségeket láttam az alul fekvő területek nagy fürtű, nagy bogyójú termése és a felsőbb részeken lévő kisebb fürtű és bogyójú szőlők között – mondja Szivek Péter borász. – Ez egyrészt a fekvésből és a klímából adódik, másrészt a talajból, hiszen ahogy felfelé haladunk, egyre vékonyabb lesz a termőréteg. Úgy voltam vele, hogy kár lenne ezeket a markánsan különböző alapanyagokat összeházasítani, ezért önállóan szüreteltük le a három egységet, és mindegyikhez olyan feldolgozási módot választottam, amely az egyéni karakterüket leginkább megmutatja. Így született meg a ZéVé Trilógia.”

Ezeket a fehérborokat az illatos borok kedvelőinek ajánljuk, akik nyitottak az újdonságokra, és szívesen kalandoznak a számukra esetleg ismeretlen fehérborok világában.

A Szivek ZéVé Trilógia I. 1890, a II. 2390, a III. 2990 forintba kerül. A Trilógia Csomag ára 6720 forint.

 

Borkóstolók, éttermek, rendezvényekAzonban nem csak azok járnak jól a Pincekulccsal, akik bort szeretnének venni. A cég munkatársai rendszeresen tartanak kisebb-nagyobb céges borkóstolókat és szolgálnak ki egészen nagy, monstre rendezvényeket, mint amilyen például legutóbb az AmCham Hungary által a Hotel Corinthiában rendezett Election Night Party volt. De számtalan üzletet és boltot, kávézót, kocsmát és neves éttermet is ellátnak az általuk forgalmazott borokkal.

Ahogy a budapesti üzlet mottója mondja: „kis pincék nagy boraival várunk a Várnegyed szomszédságában, a Déli Pályaudvar és a MOM Park között félúton”. Egy próbát megér!

Pincekulcs Borkereskedés

Budapesti üzlet: 1123 Budapest Alkotás u. 37.

Nyitva tartás: H-P: 8 -16.30-ig; Sz-V: Zárva

telefon: +36 30 720 1742

Budakeszi üzlet: 2092 Budakeszi Fő u. 88.

telefon: +36 70 316 9614

honlap: pincekulcs.hu

Facebook: pincekulcs.hegyvidek

 

A cikk eredeti formában itt található