Kategória: Egyéb, Dátum: 2017 június 30

Átadták a Megye Gazdaságáért Díjakat Június 29-én, csütörtökön a Megyeháza dísztermében a hagyományokhoz híven azokat a vállalkozásokat díjazták, akik az elmúlt évben átlagon felüli teljesítményt nyújtottak.

Az RTVE cikk részlete

Idén 8 kategóriában osztották ki az elismeréseket. A megyei közgyűlés 2004-ben, 4 kategóriában alapította meg a megye gazdaságáért kitüntető címet, a kategóriák sora az együttműködő gazdasági érdekképviselet javaslatára 2016-ban tovább bővült. Az odaítélésben ezúttal is az együttműködő szervezetek egy-egy képviselőjéből álló szakmai zsűri javaslatai segítették a megyei önkormányzat döntését.
A nyertesek a korábbi évekhez hasonlóan dr. Szunyogh László szobrászművész által készített bronz emlékplakettel és oklevéllel lettek gazdagabbak. A rangos eseményt Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg, aki ünnepi beszédében kiemelte a megye múltbeli jelentőségét és ránk hagyott örökségeit, a jelenkor érdemeit és az önkormányzati hivatal munkájának eredményeit.

Bencsik János országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, a megyebeli kis- és középvállalkozások kevésbé reprezentálják magukat a globális gazdaságban, de ha nem lennének, nem csak szegényebbek lennénk, hanem színtelenebb is lenne az életünk.
A köszöntők után Dr. Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által nyújtott megyei lehetőségekről tartott előadást. Kiemelte, Komárom- Esztergom megye a TOP forrásaiból mintegy 26 milliárd forintos támogatást használhat fel – a program keretében a települések tudták megmondani, mire van szükségük. „A lehetőségek adottak ahhoz, hogy fejlődjenek városaink és falvaink, Önökre és ránk van bízva, hogyan tudunk élni velük” – hangsúlyozta.

Komárom-Esztergom Megye agrárvállalkozása – Szivek Pince A vállalkozás 1994-ben indult, Szivek Péter 2016 után vette át édesapjától. Borászatukban terméskorlátozással készítenek a termőhelyre jellemző magas minőségű borokat. Legfontosabb szőlőfajtáik a Zöld veltelini, a Chardonnay és a Szürkebarát, de mellette jelen van a szántóföldi növénytermesztés is gazdaságukban. A borászat mellett hangsúlyt fektetnek a vidéki vendéglátásra is.

A teljes cikk itt található