Kategória: Egyéb, Dátum: 2017 szeptember 7

Jól viselték a szélsőséges meleget a szőlőtőkék. Az áprilisi fagy és a hó megtizedelte a termést, de Szivek Péter bízik az idei évjáratban – mondta el a kesztolc.hu portálnak.

Mikor kezdtétek a szüretet, és meddig tart? Ezen héten kezdtük el, rizlingszilvánival kezdtünk, majd jön a zenit, cserszegi fűszeres, szürkebarát, zweigelt, chardonnay, zöldveltelini. Várhatóan a pincénknél október végéig fog tartani.

Mit vártok a nagy meleg után, milyen a termés, és milyen lesz a bor? Ígéretes évjáratként tekintünk a mostani évjáratra. Megfelelő volt az időjárás. A szélsőséges meleget a tőkéink arányait tekintve jól viselték. Volt azért példa a förtök napégésére. Bizonyos fajtáknál jelentősebb volt a lisztharmat nyomás, ezt azonban megfelleő zöldmunkával kezelni lehetett Az eddigiek alapján mindegyik fajtától sokat várok, sajnos az áprilisi hóesés és az azt követő fagy tizedelte a termést.

Beharangoztátok, hogy lesz egy új borotok, új névvel. Mikor tudjuk meg az új bor nevét? Az új házasításunk neve egyelőre rejtve marad, több név van a kalapban. Komplex tételről van szó, ami nem annyira populáris, inkább a termőhely izgalmas jellegzetességeit hivatott továbbítani. Szüretre tekintettel még egy kis türelmet kérek, de ígérem nem kell sokáig várni rá!

Milyen nagyobb rendezvényeken találkozhatunk majd a Szivek Pincével? Ezen a hétvégén a vingardiumon vagyunk Pesten, jövő héten Esztergomban, az ízek korok hangulatok fesztiválon leszünk.

A cikk eredeti formában itt található