Kategória: Egyéb, Dátum: 2022 november 25

A nyár vége nem csak az iskolakezdést jelzi, de a szüreti időszak beköszöntét, és ezzel együtt az országszerte kezdődő boros fesztiválok kezdetét is. Ajánlott azonban ilyenkor nem csak a fesztiválokra ellátogatni, hanem személyesen felkeresni a pincészeteket is, ahol egy vezetett kóstoló során megismerhetjük a pince és a vidék történetét, és ha szerencsénk van, még a szüreti munkálatokba is bepillantást nyerhetünk.

Óriásit fejlődött az elmúlt években a borturizmus, és azzal együtt a magyarok borkultúrája. Nem kell ma már szakértőnek lenni, hogy valaki ellátogasson egy kóstolóra, épp ezért is veszik célba egyre többen Magyarország borrégióit.

30 évvel ezelőtt a magyar bor megítélése nem volt éppen a legjobb és bizony gondot okozott, ha valaki igazán jó bort szeretett volna találni. Mára azonban fordult a kocka és a bőség zavara okoz problémát a borbarátoknak, akiknek a rengeteg, jobbnál jobb lehetőség közül kell választaniuk. Épp ezért jött létre a Borindex.hu, ahol már több száz borkóstoló csomagról találni részletes leírást valódi képekkel és értékelésekkel, amiket aztán pár kattintással le is foglalhatunk.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mi értelme órákat utazni, hogy bort kóstoljunk, mikor ugyanazt a bor a boltban is megvehetjük? Egy kóstoló sokkal többről szól, mint a bor. Általa nem csak pincét ismerhetjük meg, hanem a borrégiót is, egy kirándulással összekötve pedig kiváló hétvégi program lehet.

Egészen különleges élmény, amikor a borász saját maga meséli el a szőlő útját egészen addig a pontig, hogy azt nektek kitöltötte. Csak itt van lehetőség tartály és hordó minták kóstolására, a dűlők bejárására, a feldolgozás megfigyelésére. Remek közös program ez ismerősökkel, családi programnak, vagy éppen céges rendezvénynek. Használd ki az idei szüreti időszakot, utazz, szerezz élményeket, és fedezd fel, hogyan készül a kedvenc borod!